Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 12:41

ΔΕΗ: Διάθεση 3.700 στρεμμάτων στο Δημόσιο

ΔΕΗ: Διάθεση 3.700 στρεμμάτων στο Δημόσιο

Τη διάθεση 3.700 στρεμμάτων στο ελληνικό Δημόσιο για δέκα χρόνια, έναντι συμβολικού ανταλλάγματος, ανακοίνωσε η ΔΕΗ, συμμετέχοντας,  όπως η ίδια αναφέρει, στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Πρόκειται για εκτάσεις αποκαταστημένων εδαφών στα ορυχεία του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης.

Ειδικότερα, δίνονται 1.000 στρέμματα στη περιοχή του πρώην ορυχείου Κομάνου, 700 στρέμματα στις εξωτερικές αποθέσεις του ορυχείου Αμυνταίου και 2.000 στρέμματα στην εξωτερική απόθεση του ορυχείου Νοτίου Πεδίου.

«Η ΔΕΗ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που τη διέπει διαχρονικά για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την αύξηση της απασχόλησης, συμπράττει με τις τοπικές κοινωνίες και τους αρμόδιους φορείς, και συμμετέχει ενεργά προωθώντας έτσι πρωτοποριακές παραγωγές και εναλλακτικές μορφές αύξησης θέσεων εργασίας των κατοίκων της περιοχής» τονίζει η επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστηκε 1680 φορές