Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 10:32

Messenger Kids! Έρχεται στο Facebook μια ξεχωριστή εφαρμογή για παιδιά έως 13 ετών

Messenger Kids! Έρχεται στο Facebook μια ξεχωριστή εφαρμογή για παιδιά έως 13 ετών

Το Facebook παρουσίασε το Messenger Kids, μια ξεχωριστή δωρεάν εφαρμογή για παιδιά έως 13 ετών, που θα μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα κειμένου, βίντεο και φωτογραφίες. Η εφαρμογή -μια απλοποιημένη εκδοχή του κανονικού Messenger- ενσωματώνει τη δυνατότητα αυστηρού ελέγχου από τους γονείς των επαφών του παιδιού τους, καθώς και τα κατάλληλα «φίλτρα», ώστε τα παιδιά να μην εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο, που περιέχει βία, γυμνές εικόνες, σεξ κ.α.

Οι ανήλικοι χρήστες του Messenger Kids θα μπορούν να κάνουν ατομικές ή ομαδικές συνομιλίες με τις -εγκεκριμένες από τους γονείς τους- επαφές, να στέλνουν βίντεο, φωτογραφίες, σκίτσα κ.α. Όλα τα μηνύματα του παιδιού, που στέλνονται σε άτομα άνω των 13 ετών, θα εμφανίζονται στην εφαρμογή Messenger του γονιού. Αν δύο παιδιά θέλουν να γίνουν διαδικτυακοί φίλοι, θα πρέπει να το εγκρίνουν οι γονείς πρώτα. Τυπικά, το Facebook και το Messenger απαγορεύονται σε παιδιά κάτω των 13 ετών, αλλά εκτιμάται ότι ήδη πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν με ή χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους. Η νέα εφαρμογή έχει ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς ενός παιδιού με τους φίλους του και την οικογένειά του, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι όλοι οι γονείς θα τη δουν με εξίσου θετικό τρόπο.

Το Messenger Kids, που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία ψυχολόγων και άλλων ειδικών, καθώς επίσης μετά από τις συμβουλές 1.200 γονιών, είναι μια αυτόνομη εφαρμογή που εγκαθίσταται στον υπολογιστή-ταμπλέτα ή στο «έξυπνο» κινητό του παιδιού και η οποία ελέγχεται από τον λογαριασμό του γονιού στο Facebook. Το παιδί δεν αποκτά λογαριασμό Facebook και η νέα εφαρμογή λειτουργεί ως επέκταση του γονεϊκού λογαριασμού. Μόνο οι γονείς μπορούν να προσθέσουν φίλους στις επαφές του Messenger Kids ή να διαγράψουν μηνύματα.

Διαβάστηκε 1603 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων