Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 13:55

Μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία υπέγραψε ο Ν. Παππάς

Μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία υπέγραψε ο Ν. Παππάς

Μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Cooperation) με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA (European Space Agency), Johann Dietrich Woerner, υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο υπουργείο.

Το μνημόνιο αφορά την ίδρυση του Kέντρου Aνάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων BIC (Business Incumbation Center), το οποίο θα στηρίζει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες. Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και ανέφερε ότι η Ελλάδα επανακάμπτει σε έναν τομέα ο οποίος είχε αφεθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Η χώρα μπορεί να ξανακερδίσει το στοίχημα και σε αυτόν τον τομέα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και πρωτοπορεί σε τομείς που σχετίζονται με τη διαστημική τεχνολογία, όπως η γεωργία, η ναυτιλία κ.λπ.

Ο επικεφαλής της ESA σημείωσε ότι είναι σημαντικό να στηριχθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες, και συμπλήρωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα συνεργαστούν με την Υπηρεσία θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους καθώς και πολύτιμη τεχνογνωσία, με στόχο τη γρήγορη ανάπτυξή τους.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα και ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Β. Μαγκλάρας, με το μέλος του ΔΣ της γερμανικής εταιρείας OHB SE, Fritz Merkle, με αντικείμενο τη δραστηριοποίηση της OHB στην Ελλάδα, μέσω της ίδρυσης εταιρείας με συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου σε αυτήν.

Διαβάστηκε 1533 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων