Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 18:34

Η Μόσχα ακύρωσε στρατηγικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η Μόσχα ακύρωσε στρατηγικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία ακύρωσε τις στρατηγικές συνομιλίες που είχε προβλεφθεί να διεξαχθούν τον Μάρτιο με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποχώρηση την τελευταία στιγμή μιας αμερικανικής αντιπροσωπείας από μια συνάντηση για την κυβερνοασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρώσος πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων TASS, χαρακτήρισε την αποχώρηση της αμερικανικής αντιπροσωπείας από τις συνομιλίες αυτές στα τέλη Φεβρουαρίου στη Γενεύη «μη φιλική απόφαση» που «δίνει την εντύπωση ότι είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων και οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των σχέσεων» των δύο χωρών.

Κατά συνέπεια, η Ρωσία θεωρεί πως είναι «αδύνατον» να λάβει μέρος στη συνάντηση που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαρτίου στη Βιέννη με σκοπό να συζητηθούν οι δυσκολίες στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και άλλα στρατηγικά θέματα.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται την επομένη μιας ομιλίας σε μιλιταριστικούς τόνους του Βλαντίμιρ Πούτιν στο κοινοβούλιο, όπου υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει στην κατοχή της νέα «ανίκητα» όπλα και κάλεσε τους Δυτικούς να «ακούσουν».

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Μόσχα ότι δεν συμμορφώνεται με τις διεθνές υποχρεώσεις της μετά την ομιλία αυτή, που εκφωνήθηκε δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ο Πούτιν ελλείψει πραγματικής αντιπολίτευσης.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά πως η Ρωσία δεν παραβίασε ούτε μία συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών και της εξάπλωσής τους κατά την ανάπτυξη του πυρηνικού δυναμικού της», δήλωσε στο Facebook ο Ανατόλι Αντόνοφ.

«Φαίνεται πως το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ελέγχει πολύ καλά τον φάκελο», είπε ειρωνευόμενος και πρόσθεσε πως κανένα από τα όπλα στα οποία αναφέρθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες δεν συνδέεται με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη χώρα που διαδέχθηκε τη Σοβιετική Ένωση.

Διαβάστηκε 904 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων