Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 07:32

Στην Ελλάδα σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Στην Ελλάδα σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Η Ελλάδα υποδέχεται σήμερα τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998, και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης. Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας στο παρελθόν, στο πλαίσιΕλλάδα ιδιωτικών επισκέψεων, ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με το 'Αγιον Όρος, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ειδικότερα τη Μονή Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα έχουν σήμερα συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο Πέμπτη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Εξάλλου, την Πέμπτη μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν βρετανικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και την Τριήρη «Ολυμπιάς» και το θωρηκτό Αβέρωφ και την Παρασκευή θα μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και κοινότητα προσφύγων.

Διαβάστηκε 1531 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων