Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 11:31

Για πρώτη φορά χαρτογραφείται η θαλάσσια βλάστηση στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά χαρτογραφείται η θαλάσσια βλάστηση στην Ελλάδα

Σε 850.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά τη χαρτογράφηση -για πρώτη φορά- της θαλάσσιας βλάστησης, με την κοινοτική συμμετοχή να ανέρχεται σε 75% μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας.
Στόχος του έργου είναι να εντοπιστούν και να προστατευθούν οι βιότοποι των ελληνικών θαλασσών, όπως προβλέπει ο Κανονισμός 1967/2006 για τα μέτρα διαχείρισης του αλιευτικού πλούτου στη Μεσόγειο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, υπέγραψε την απόφαση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων ένταξης του έργου χαρτογράφησης της θαλάσσιας βλάστησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 και οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι/φορείς θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσα σε 20 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης της στο ΦΕΚ. Η προθεσμία επιλεξιμότητας των δαπανών και ολοκλήρωσης του έργου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Το έργο περιλαμβάνει εντοπισμό, χαρτογράφηση και αποτύπωση σε ναυτικούς χάρτες των υποθαλάσσιων λιβαδιών «Ποσειδωνίας» στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, την καταγραφή των κοραλλιογενών σχηματισμών σε τέσσερις ζώνες εκμετάλλευσης κοραλλιών (Νοτιοανατολικό Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο, Κρητικό Πέλαγος, και Ιόνιο) και τον εντοπισμό και χαρτογράφηση των ασβεστοφυκικών βυθών, βυθών με επικρατούσα την παρουσία φανερογάμων.

 

 

Διαβάστηκε 1845 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων