Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 12:37

Νέοι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο

Νέοι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο

Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους νέους προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέλεξε σήμερα, με ομόφωνη απόφασή του το υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι προαγωγές στη Δικαιοσύνη έγιναν με βάση την επετηρίδα.

Συγκεκριμένα, για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π Αθανάσιος Κουτρομάνος, για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ Νικόλαος Αγγελάρας και για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Σε δήλωσή του ο κ. Αθανασίου ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».

 

 

Διαβάστηκε 1865 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων