Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 13:03

F1: Ο Λιούις Χάμιλτον νικητής στο GP της Ιαπωνίας

F1: Ο Λιούις Χάμιλτον νικητής στο GP της Ιαπωνίας

Στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα παρέμεινε ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη σημερινή νίκη του στο γκραν πρι της Ιαπωνίας στην πίστα της Σουζούκα, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε λόγω της βροχής. Συγκεκριμένα η κούρσα διακόπηκε για λόγους ασφαλείας στον 46ο γύρο (από τους 53 συνολικά), μετά την εγκατάλειψη των Αντριαν Σούτιλ (Ζάουμπερ) και Ζιλ Μπιανκί (Μαρούσια), ενώ στην αρχή του αγώνα είχε εγκαταλείψει και ο Φερνάντο Αλόνσο (Φεράρι). Ο Χάμιλτον, που προπορεύοταν, πήρε τη νίκη σύμφωνα με τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας (FIA).
Ετσι ο Βρετανός οδηγός της Μερτσέντες πανηγύρισε την όγδοη νίκη στους 15 αγώνες της χρονιάς και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά στους 10 βαθμούς, τον Γερμανό «ομόσταυλο» του, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος σήμερα τερμάτισε πίσω από τον Χάμιλτον. Στην τρίτη θέση κατετάγη ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Ρεντ Μπουλ, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο σημερινός αγώνας από την αρχή ήταν επεισοδιακός λόγω της καταιγίδας. Μάλιστα ήταν αδύνατο να συνεχιστεί μετά τον τρίτο γύρο, καθώς υψώθηκε κόκκινη σημαία. Ακολούθησε ένα διάστημα αβεβαιότητας για τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά τελικά δόθηκε «έγκριση» για επανέναρξή του μετά από αρκετή ώρα επειδή κόπασε η βροχή. Αξίζει να σημειωθεί πως η FIA γνωρίζοντας ότι επίκειται καταιγίδα, είχε ζητήσει από τους διοργανωτές να αλλάξουν την ώρα έναρξης του αγώνα και να διεξαγόταν νωρίτερα, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν πεισματικά. Τελικά στον 46ο γύρο οι διοργανωτές αποφάσισαν να διακόψουν οριστικά το γκραν πρι. Ο επόμενος αγώνας, πρώτος από τους τέσσερις που απομένουν πλέον, θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου στη Ρωσία.

Η βαθμολογούμενη δεκάδα του γκραν πρι της Ιαπωνίας και οι κατατάξεις οδηγών και κατασκευαστών έχουν ως εξής:
 1. Λιούις Χάμιλτον    (Βρετανία/Μερτσέντες)         1:51:43.021
 2. Νίκο Ρόσμπεργκ     (Γερμανία/Μερσέντες)           +00:09.180
 3. Σεμπάστιαν Φέτελ   (Γερμανία/Red Bull)            +00:29.122
 4. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Red Bull)           +00:38.818
 5. Τζένσον Μπάτον     (Βρετανία/ΜακΛάρεν)            +01:07.550
 6. Βαλτέρι Μπότας     (Φινλανδία/Γουίλιαμς)          +01:53.773
 7. Φελίπε Μάσα        (Βραζιλία/Γουίλιαμς)           +01:55.126
 8. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Force India)         +01:55.948
 9. Ζαν-Ερίκ Βερν      (Γαλλία/Toro Rosso)            +02:07.638
10. Σέρχιο Πέρες       (Μεξικό/Force India)           +Ενα γύρο

Διαβάστηκε 1719 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων