Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 19:05

Δέκα περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων από διαδικτυακό παιχνίδι!

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση των κυκλωμάτων παιδοφιλίας στο Διαδίκτυο, έδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης σε σχολικές μονάδες.

Οι περιγραφές περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν από την υπηρεσία, περιείχαν σοκαριστικά στοιχεία, όπως η περίπτωση κυκλώματος που με τον μανδύα ηλεκτρονικού παιχνιδιού με τον τίτλο «Ντύνω κούκλες» αποπλανούσαν ανήλικα παιδιά, ή επίσης η περίπτωση online αυτοτραυματισμού έφηβης, η οποία οδηγήθηκε στην εντατική έπειτα από έγκαιρη παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επίσης αναφέρθηκαν περιπτώσεις ατόμων που προειδοποιούσαν για αυτοκτονία τους στο Διαδίκτυο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, η Δίωξη έχει σχεδιάσει παιχνίδια τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή, για τα παιδιά γιατί «είναι αδιανόητο το 2014 να παίζει το παιδάκι "ντύνω κουκλες" και δίπλα να είναι ο παιδόφιλος και να κάνει πάρτι». Η δίωξη αντιμετώπισε 10 περιπτώσεις παιδιών που «αποπλανήθηκαν στο "ντύνω κούκλες" και στη συνέχεια εύρισκε η μητέρα το παιδάκι με το λαπ τοπ αγκαλιά στην τουαλέτα με τα εσώρουχα να φωτογραφίζεται». Ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε ότι η υπηρεσία του δημιούργησε το ίδιο παιχνίδι με τις ίδιες συνθήκες για να παίζουν τα παιδιά με απόλυτη ασφάλεια. «Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί 820.000 παιδιά το "ντύνω κούκλες". Τα παιδάκια "ντύνουν κούκλες" μέσα στο portal cyberkid.gr», είπε και πρόσθεσε ότι είναι αρκετά μεγάλη η ομάδα των παιχνιδιών, ενώ οι γονείς εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία «γιατί είναι ένας κόμβος με απόλυτη ασφάλεια».

Διαβάστηκε 1663 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων