Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 19:17

Π. Μοσκοβισί: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, ο Τσίπρας άλλαξε

«Το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται σε καλό δρόμο» δήλωσε με αισιοδοξία σήμερα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, με συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που άλλαξε (υπέστη μετάλλαξη, ωρίμανση), δήλωσε ο Επίτροπος και πρόσθεσε : «Σήμερα, από πλευράς της Κομισιόν μπορώ να πω ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή.

Συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν σταδιακά χρήματα, πρώτ' απ' όλα 2 δις και μετά 3δις ευρώ.

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το πρόγραμμα και εντός του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, μάλλον εντός του Νοεμβρίου, θα εξετάσουμε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, κάτι που είναι δουλειά της ΕΚΤ. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε το θέμα του ελληνικού χρέους για το οποίο θα πρέπει να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση» είπε ο Π. Μοσκοβισί και υπογράμμισε :

«Το ελληνικό ζήτημα είναι σε καλό δρόμο. Τούτο προϋποθέτει ότι ο καθένας διαδραματίζει τον ρόλο που του αντιστοιχεί: Για την ελληνική Κυβέρνηση σημαίνει ότι συνεχίζει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να ξαναβρεί η χώρα την ανάπτυξη και την απασχόληση. Για δε τους εταίρους της Ελλάδας που είναι τα κράτη μέλη στο Eurogroup στην ευρωζώνη, (σημαίνει) να έχουν μια εποικοδομητική στάση απέναντι τους Έλληνες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα» τόνισε.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου εάν στόχος των Γάλλων επιχειρηματιών με την επίσκεψη αυτή είναι η αναζήτηση αγορών στην Ελλάδα, ο Π. Μοσκοβισί απάντησε :

« Η Ελλάδα είναι μία χώρα μετρίου μεγέθους. Διαθέτει το 2% του ΑΕΠ της Ε.Ε. Θεωρώ όμως ότι πρόκειται για μια οικονομία που έχει πολλές ευκαιρίες όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού. Υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις και σε άλλους τομείς όχι μόνο για τους Γάλλους.

Διαβάστηκε 1310 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων