Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 08:27

Ο Έλληνας ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής τροφίμων στην Αμερική

Ο Έλληνας ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής τροφίμων στην Αμερική

Ο Τζον Παγιαύλας είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής τροφίμων στην Αμερική, της «AVI Food Systems Inc».

Είναι γιος μεταναστών που πήγαν στην Αμερική για ένα καλύτερο μέλλον. Άνοιξαν ένα εστιατόριο στο Γουόρεν στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών και αποφάσισαν να βάλουν μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Αυτή η ιδέα άλλαξε έπειτα από λίγα χρόνια το προφίλ της εταιρείας.

Η φιλοσοφία του ήταν τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης να περιέχουν πάντα φρέσκα τρόφιμα. Ήξερε από την αρχή πως δεν υπάρχει σύντομος δρόμος στην επιτυχία και εργαζόταν σκληρά για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του και τις ανάγκες τους, μερικές φορές ακόμα και πριν καν του το ζητήσουν.

Η εταιρεία του, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, πρόσθεσε στις υπηρεσίες της φαγητό για επιχειρήσεις και υπηρεσίες τροφοδοσίας. Έτσι, ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες αφού πλέον γινόταν διανομή σε κολέγια και πανεπιστήμια, σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και το όνομα της εταιρείας καθιερώθηκε.

Το 1997 το κέντρο παραγωγής παρασκεύαζε 100.000 κομμάτια σε μία ημέρα και με τη χρήση της τεχνολογίας PocketSwab εξασφαλιζόταν το υψηλότερο επίπεδο υγιεινής των τροφίμων.

Το 2000 το περιοδικό Inside Business συμπεριέλαβε τον Τ. Παγιαύλα ανάμεσα στους καλύτερους επιχειρηματίες. Το 2001 τα δύο παιδιά του, Πάτσι και Άντονι, πήραν τη θέση των Αντιπροέδρων της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως από μικρή ηλικία συμμετείχαν στις δουλειές της εταιρείας παρασκευάζοντας τρόφιμα, βοηθώντας τόσο στην καθαριότητα όσο και τον πατέρα τους στο γραφείο. Έμαθαν από νεαρή ηλικία πως η επιτυχία ξεκινά με ακεραιότητα και τελειώνει με υπευθυνότητα.

Ο Τζον Παγιαύλας έδωσε τη σκυτάλη της εταιρείας στα παιδιά του το 2008.

Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του “Leadership 100”, ενός συλλόγου που προωθεί την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό στην Αμερική, από το 2004 έως και το 2006. Επίσης κατέχει τον τίτλο του Archon Depoutatos από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

πηγή:http://www.ellines.com/erga-ellinon/29687-idrutis-tis-megaluteris-etaireias-dianomis-trofimon-stin-ameriki/

Διαβάστηκε 2209 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 20:21

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων