Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι σιταρένιο
1 κούπα ολικής αλέσεως ή σικάλεως
1 κούπα καλαμποκάλευρος
1 / 4 κούπας ελαιόλαδο1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 / 2 κουταλάκι γλυκάνισο
2 κούπες νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά ξερή ή 40gr νωπή
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με το αλάτι και το γλυκάνισο. Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Διαλύουμε σιγά-σιγά τη μαγιά και αρχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας το ελαιόλαδο. Αν χρειασθεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου τη ζύμη και -αφού την σκεπάσουμε- την αφήνουμε για μία με δύο ώρες σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Μετά ζυμώνουμε και πάλι για 2-3 λεπτά τη ζύμη και την μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια. Τα πλάθουμε ομοιόμορφα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, σε σχήμα μαργαρίτας.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα το ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο. Ψήνουμε τη μαργαρίτα για περίπου 1 ώρα, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς κελσίου.
Το Μυστικό της Συνταγής
Μπορούμε σε κάθε μπαλάκι ζύμης να βάλουμε διάφορα υλικά της αρεσκείας μας, όπως ελιές, τυρί κλπ