Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 21:52

Κολοκυθάκια Αυγολέμονο

Κολοκυθάκια Αυγολέμονο

Η Αθανασία μας προτείνει τις νόστιμες σπιτικές συνταγές της!

Υλικά
4-5 κολοκυθάκια μεγάλα
1/ 2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/ 2 κούπα ρύζι (καρολίνα)
1/ 2 ματσάκι μαϊντανό
1/ 2 ματσάκι άνιθο
λίγο δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
1 καρότο
1 ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 αυγά
2 λεμόνια
 1 κουταλιά αλεύρι
1 κούπα λάδι
αλάτι –πιπέρι

 

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τις άκρες τους, κόβουμες στρογγυλές φέτες που θα τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα για «σκέπασμα» και τα κόβουμε στη μέση. Μετά αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια όρθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα ώστε να χωράνε δίπλα- δίπλα με το άνοιγμα προς τα επάνω.

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το ένα αυγό και ψιλοκομμένα το μαϊντανό, άνιθο και δυόσμο. Τρίβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη ντομάτα και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με το μείγμα. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι  και το μισό λάδι, ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.

Δεν βάζουμε μέχρι πάνω μείγμα γιατί με το βράσιμο θα φουσκώσει το ρύζι. Αφού γεμίσουμε όλα τα κολοκύθια τα σκεπάζουμε με τις στρογγυλές φέτες που έχουμε κόψει. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι – πιπέρι και 2-3 ποτήρια βραστό νερό. Βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα κολοκυθάκια και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα.
Όσο βράζει το φαγητό  ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας σε ένα μπολ το αυγό, λεμόνι, λίγο ζωμό από το φαγητό  και το αλεύρι. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.

 

Το μυστικό της συνταγής
Για πιο πικάντικα κολοκυθάκια, στρώνουμε στην βάση της κατσαρόλας, ένα κρεμμύδι, μία ντομάτα, μια πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες και μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο λάδι και μετά βάζουμε από πάνω τα κολοκυθάκια.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 7306 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 21:53

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων