Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 22:49

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι- Ιταλικό Πιάτο

H Athanasia προτείνει ένα ιταλικό πιάτο: Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι

Υλικά για τα κεφτεδάκια
1/ 2 κ. κιμά
4 φρυγανιές τριμμένες
1 φέτα ψωμί (ξερό)
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1/ 4 κούπας τυρί τριμμένο
1/ 4 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο (φρέσκο)
2 κ. λάδι και 2 κ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα

 

Για το πιλάφι
1/ 2 κιλό ρύζι  κίτρινο (σπυρωτό)
6 κούπες νερό
μία κουταλιά βούτυρο
αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα
1/ 4 κούπας λάδι
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι – πιπέρι
2 ποτήρια νερό


Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μίξερ το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το καρότο.  Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί - μαλακωμένο, και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε για μισή ώρα το μίγμα στο ψυγείο και μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, αφού το λαδώσουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη σάλτσα και μόλις πάρουν βράση, βάζουμε τους κεφτέδες να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα (για περίπου ½ ώρα).
Συγχρόνως, παρασκευάζεται το πιλάφι.


Σερβίρισμα  ιταλικού πιάτου

Σε μία πιατέλα  βάζουμε το  πιλάφι και γύρω -γύρω τους κεφτέδες. Από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο και φρέσκο δυόσμο. Καλή Απόλαυση!!!

 

 

Διαβάστηκε 6009 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 20:04
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κατσικάκι Φρικασέ Μπακλαβάς »

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων