Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 13:56

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χαλάει ο καιρός, έρχονται χιόνια

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χαλάει ο καιρός, έρχονται χιόνια

Χαλάει ο καιρός από σήμερα. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης σε ισχύ από σήμερα με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της χώρας στα βορειοανατολικά.

Σήμερα Δευτέρα

Χιόνια κατά τόπους πυκνά θα πέσουν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το μεσημέρι θα χιονίσει στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 500 μέτρα).

Επίσης, θα χιονίσει στις ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας (πάνω από 600 μέτρα), της Βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαϊας πάνω από τα 700 μέτρα).

Από το βράδυ, θα χιονίσει στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και τη νύχτα σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 300 μέτρα στην Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Το απόγευμα, είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στην δυτική Στερεά και στην δυτική και βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το βράδυ.

Στην Χαλκιδική, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τη νύχτα.

Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα προς την Τρίτη σε όλες αυτές τις περιοχές.

Αύριο Τρίτη (19-12-2017)

Μέχρι το πρωί, θα χιονίζει στα ημιορεινά της ανατολικής Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο στα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στην θάλασσα.

Από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

Παγετός όμως θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί για αρκετές από τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστηκε 1424 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων