Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 10:38

Πορεία για τον Κ. Κατσίφα στη Θεσσαλονίκη και αντιφασιστική αντισυγκέντρωση

Πορεία για τον Κ. Κατσίφα στη Θεσσαλονίκη και αντιφασιστική αντισυγκέντρωση

Αποκλεισμένο παρέμεινε για αρκετή ώρα το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και παράλληλης αντισυγκέντρωσης.
Η πορεία διοργανώθηκε από την οργάνωση "Ιερός Λόχος" και όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή των Δικαστηρίων. Την ίδια ώρα, μέλη του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Αριστοτέλους, επί της οδού Τσιμισκή, την οποία και απέκλεισαν.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία για τον Κατσίφα, κρατώντας ελληνικές σημαίες, δάδες και πανό, επιχείρησαν να κινηθούν προς το προξενείο της Αλβανίας, που βρίσκεται στην Τσιμισκή (και σε μικρή απόσταση από τη δεύτερη συγκέντρωση), αλλά συνάντησαν φραγμό με κλούβες της Αστυνομίας, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ιων. Δραγούμη. Ένας δεύτερος φραγμός είχε στηθεί επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία επέστρεψαν προς τα Δικαστήρια, ενώ μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς, με τους τελευταίους να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών. Στο μεταξύ, ειρηνικά ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Διαβάστηκε 1096 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων