Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 09:23

«Έσπασε» το βραχιολάκι ο υπόδικος τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και αναζητείται από την ΕΛΑΣ

«Έσπασε» το βραχιολάκι ο υπόδικος τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και αναζητείται από την ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο υπόδικος για εξοπλιστικές μίζες τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ «έσπασε» το βραχιολάκι και από το μεσημέρι της Τρίτης αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ».

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι υπόδικος και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του ‘Οσβαλντ, με την επιβολή κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Την Τρίτη, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) που φορούσε και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία του συστήματος γεωεντοπισμού, η καταστροφή της συσκευής έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Πάντως, η αναζήτηση του τραπεζίτη από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από τον Μάρτιο του 2015 ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη. Είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Διαβάστηκε 1849 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων