Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 16:20

Σε 8 μήνες έτοιμο το τέμενος στον Βοτανικό (εάν το εγκρίνει το ΣτΕ)

Δεκτή έκανε η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών την προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία εταιρειών που αποτελείται από τις J&P Αβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας του έργου.


Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Στελέχη του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή συμβάσεων και το ελεγκτικό συνέδριο. Θεωρείται ωστόσο πιθανό η ανέγερσή του να καθυστερήσει, καθώς κάτοικοι του Βοτανικού έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας ακύρωση του έργου. Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στα τέλη Ιανουαρίου.
Το τέμενος θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Θα έχει συνολική επιφάνεια 600 τμ, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Διαβάστηκε 2002 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων