Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 18:43

Πόλεμος στη διοίκηση του ΕΚΠΑ. Αγωγή Πελεγρίνη 1εκ. ευρώ στα μέλη της Συγκλήτου

Ο πόλεμος μεταξύ Υπουργείου και Διοίκησης του ΕΚΠΑ, μεταφέρθηκε πια εντός της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ. Στη συνεδρίαση που είχε νωρίτερα η Σύγκλητος, τα μέλη της υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους. Λίγη ώρα αργότερα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης ενημέρωσε πως κατέθεσε αγωγή κατά των μελών της Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για όσα του καταλόγισαν για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κατάσταση στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, λόγω της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων.


Ο Πρύτανης διεκδικεί αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΠΑ κατηγορώντας τους ότι τον στοχοποίησαν συκοφαντώντας τον με ψεύδη. Ο κ. Πελεγρίνης δηλώνει ότι την αποζημίωση που θα εισπράξει για την ηθική βλάβη την οποία, όπως υποστηρίζει, υπέστη, θα τη διαθέσει για τις ανάγκες του πανεπιστημίου. Στην αγωγή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρoσέβαλαν βαρύτατα την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και εντιμότητα και την επάρκεια προς άσκηση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων, και συνακόλουθα την προσωπικότητα μου, καθʼ όσov με εμφάνισαν ως Πρύτανη, που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεων μου από δημόσιες Αρχές».
Ο Πρύτανης βρίσκεται, τις τελευταίες εβδομάδες, στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας η οποία διερευνά το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Διαβάστηκε 1813 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 18:52

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων