Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 19:52

«Πράσινο φως» από τους φοιτητές για άνοιγμα του Πολυτεχνείου

«Πράσινο φως» από τους φοιτητές για άνοιγμα του Πολυτεχνείου

Να ανοίξει αποφάσισαν σήμερα οι φοιτητές της μια απο τις μεγαλύτερες σχολές στο Εθνικο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η γενική συνέλευση των φοιτητών της σχολής Πολιτικών Μηχανικών αποφάσισε σήμερα να γίνουν άμεσα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Πρόκειται για μια πολυπληθή σχολή στο Ίδρυμα, που τελούσε υπό κατάληψη. Σήμερα, άλλωστε, έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις των φοιτητών και σε άλλες Σχολές του Ιδρύματος.

 

Την ίδια ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι εμμένουν στην απεργία τους για 11η εβδομάδα, γιαυτό και το πρωί βρέθηκαν στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης προκειμένου να εμποδίσουν όσους επιχείρησαν να εισέλθουν στο ίδρυμα.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δια του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου έδωσε διορία ολίγων ωρών στις πρυτανικές αρχές για να επαναλειτουργήσουν τα ιδρύματα. Διαφορετικά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αναληφθούν οι απαιτούμενες δράσεις για την επαναλειτουργία των δύο ΑΕΙ, μη εξαιρουμένων των συλλήψεων όσων επιχειρήσουν να την εμποδίσουν.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, ζητάει με δήλωσή του άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να «αφήσει τις εμμονές του».
«Κάνω έκκληση στο Υπουργείο Παιδείας να αφήσει τις εμμονές του, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το ΕΚΠΑ και να μην χαθεί το εξάμηνο. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της έχει κατ' επανάληψη δηλώσει την αμετάκλητη απόφασή της για Ανοιχτό Δημόσιο Πανεπιστήμιο» δήλωσε.

Διαβάστηκε 3810 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων