Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 18:03

3 οι νεκροί στη Ρόδο. Νέα σφοδρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα

3 οι νεκροί στη Ρόδο. Νέα σφοδρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα

Σε τρεις αυξήθηκε επίσημα ο αριθμός των νεκρών από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο, καθώς νεκρός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο άνδρας ηλικίας 67 ετών που αγνοείτο. Πρόκειται για τον σύζυγο της 54χρονης που είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή από το βράδυ της θεομηνίας. Οι δυο τους επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους που παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου στην περιοχή και Μαριτσών - Παστίδας.


Δύο νέες γυναίκες παρασύρθηκαν από χειμάρρους και βρήκαν τον θάνατο από τη φονική κακοκαιρία στο νησί. Η μία άτυχη γυναίκα, 40 χρόνων, που ανασύρθηκε νεκρή στην κοίτη του χειμάρρου στη γέφυρα Μαριτσών, είχε καταγωγή από την Κύπρο. Το δεύτερο θύμα είναι 27χρονη δασκάλα ολοήμερου σχολείου, η οποία προσπάθησε να σωθεί μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της, 30 και 53 ετών, αλλά η ίδια δεν τα κατάφερε. Εντοπίστηκε νεκρή κοντά σε παραλία, παρασυρμένη από τα νερά χειμάρρου. Ο 30χρονος εκπαιδευτικός σώθηκε, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ ο 53χρονος συνάδελφός του εξακολουθεί να αγνοείται. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έρευνες διενεργούνται και από το Λιμεναρχείο της Ρόδου, στην θαλάσσια περιοχή που εκβάλουν τα ποτάμια αυτά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Για βιβλική καταστροφή μιλούν οι κάτοικοι της Ρόδου, οι παλαιότεροι λένε «τέτοιο κακό δεν έχουμε ξαναδεί», καθώς το νησί –που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης– μετράει τις πληγές του μετά τις φονικές πλημμύρες, που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Διαβάστηκε 1858 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων