Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 19:31

Στο Πειθαρχικό παραπέμπει τον Πελεγρίνη ο Αρβανιτόπουλος. Ελπίδες από τον Υπουργό, για το εξάμηνο

Στο Πειθαρχικό παραπέμπει τον Πελεγρίνη ο Αρβανιτόπουλος. Ελπίδες από τον Υπουργό, για το εξάμηνο

Στο Πειθαρχικό παραπέμπει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, κ. Πελεγρίνη,  ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος. Ο κ. Πελεγρίνης, ο οποίος χθες το βράδυ βρέθηκε στο Παρίσι προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση που έχει γράψει, κατηγορείται από τον Υπουργό, ως ο μόνος από τους Πρυτάνεις που δεν έκανε καμία ενέργεια σύμφωνα με τα καθήκοντά του προκειμένου να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.


Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Υπουργός είχε «χαλαρώσει» τη στάση του, ενώ την Παρασκευή με δήλωσή του είχε καλέσει τον κ. Πελεγρίνη να ασκήσει τα καθήκοντά του: «Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ πρέπει ν'ασκήσει τα καθήκοντά του,όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».
Ο Υπουργός καλεί τους εργαζόμενους να προσέλθουν όλοι αύριο στη δουλειά τους, για να μη χαθεί το εξάμηνο.
Η δήλωση του Υπουργού είναι η εξής: «Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης σε αντίθεση με τους άλλους 7 Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου. Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου.
Διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μια προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους. Με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστήμιων που τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ο διάλογος συνεχίζεται. Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι».

Διαβάστηκε 1622 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 19:34

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων