Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 21:39

Αναβλήθηκε για το Μάϊο η δίκη για τους νεκρούς της Marfin. Μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι...

Για τις 14 Μαΐου αναβλήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών υπαλλήλων, καθώς και για την επίθεση σε βάρος του βιβλιοπωλείου Ιανός. Για την υπόθεση της Marfin κατηγορούνται δύο νεαροί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας, ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, ο ένας κατηγορούμενος θεωρείται ως δράστης, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, της επίθεσης με μολότωφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, ενώ ο συγκατηγορούμενος του στην δικογραφία κατηγορείται για την επίθεση στον ΙΑΝΟ, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρείς άγνωστοι δράστες.
Θυμίζουμε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα ο πρώτος από αυτούς, που κατηγορείται για την Τράπεζα, είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, με την έκδοση βουλεύματος του αρμόδιου Συμβουλίου που είχε συνεδριάσει μετά από διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης. Το Συμβούλιο είχε υιοθετήσει την άποψη του ανακριτή στο να παραμείνει ελεύθερος με όρους.

Διαβάστηκε 1821 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 17:31

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων