Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 17:35

Ανοίγει το ΕΚΠΑ. Έληξε η απεργία των διοικητικών

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση στο πανεπιστήμιο Αθηνών έχει λήξει, εξέδωσε το προεδρείο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων μετά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι το ίδρυμα θα αρχίσει να λειτουργεί από αύριο και σε πλήρεις ρυθμούς από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία την οποία είχε ορίσει και η Σύγκλητος για την έναρξη των μαθημάτων.
Στην ανακοίνωση του προεδρείου του συλλόγου επισημαίνεται ότι στη χθεσινή γενική συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρει: "το ΔΣ του Συλλόγου στη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε τα θέματα που προκύπτουν, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση που δεν είχε όμως απαρτία συνέλευσης, καθώς επίσης και το μέγα θέμα που δημιουργείται από παράπονα συναδέλφων σχετικά με τη συμπεριφορά της “απεργιακής επιτροπής” αποφάσισε:

α. να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι το Προεδρείο του Συλλόγου δεν μετέχει σε κάποια “απεργιακή επιτροπή”, ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ’ αυτή.

β. Καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις"

Αυτό που μένει τώρα είναι να βρεθεί ο τρόπος που θα μπορέσει να θεωρηθεί ο χρόνος επαρκής, ώστε το εξάμηνο να μη χαθεί. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται το Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εφικτό να μην χαθεί το εξάμηνο.

Διαβάστηκε 2342 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 17:16

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων