Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 09:44

Άφαντος ο Χρ. Ξηρός. "Πολιτική απόφαση" η απόδρασή του, σύμφωνα με το δικηγόρο του

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, 11 χρόνια μετά την καταδίκη του ως μέλος της 17 Νοέμβρη, πήρε άδεια με περιοριστικούς όρους, αλλά τους παραβίασε και παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα άφαντος.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, πρόκειται για πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία.
Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Νέας Καλλικράτρειας όπου είχε δηλώσει ότι διαμένει μόνιμα στην οικία των γονιών του. Συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος Ξηρός έλαβε από τις φυλακές την όγδοη κατά σειρά άδεια εννέα ημερών, από την 1/1/2014. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση οι άδειες χορηγούνταν με τον όρο να παρουσιάζεται κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία σε όλες της άδειες μέχρι τώρα, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν τυπικότατος και επέστρεφε πάντα στις φυλακές, ενώ το ίδιο έκανε και με την τελευταία άδεια μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.
Όπως είναι αναμενόμενο, έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του, ενώ όπως λένε οι αρχές έχει περιθώρια να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι αύριο.


Η κίνηση αυτή λαμβάνει άλλες διαστάσεις ειδικά λόγω της ημέρας που έγινε, καθώς από σήμερα ο αδελφός του, Σάββας Ξηρός, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, βρίσκεται στο νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς όπως φαίνεται του έχει διαγνωστεί σκλήρυνση κατά πλάκας.

Διαβάστηκε 1932 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 13:47

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων