Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 19:51

Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων αυτήν την Κυριακή, που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων αυτήν την Κυριακή, που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα, ενάντια στον νόμο 4177/13, «που καταργεί το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας».

Η ομοσπονδία αμφισβητεί τα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η «λευκή νύχτα» τόνωσαν τον τζίρο στην αγορά και σημειώνει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Όπως επισημαίνει η ΟΙΥΕ σε σχετική ανακοίνωσή της «Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του εμπορίου σήμερα».
Καλεί τέλος του εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις.

Διαβάστηκε 3715 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων