Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 11:38

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά, σήμερα το πρωί, μετά τον χθεσινό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, που βρίσκεται από χθες στο Αργοστόλι, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

«Στόχος μας είναι να επιστρέψει όσο γίνεται πιό γρήγορα η ζωή στο νησί στους κανονικούς ρυθμούς» τόνισε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε κυρίως για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια. «Υπάρχουν ζημιές άλλα ευτυχώς που το νησί άντεξε, δεν θρηνήσαμε θύματα αυτό είναι το ευχάριστο, είχαμε μόνο λίγους μικροτραυματισμούς» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι στα κτίρια από ειδικά συνεργεία, με επικεφαλής μηχανικούς που έχουν φτάσει από το Τεχνικό Επιμελητήριο, την Περιφέρεια, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και άλλες υπηρεσίες. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τα κτίρια των νοσοκομείων, τα κέντρα υγείας, τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν απρόσκοπτη λειτουργία. Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητα των κτιρίων» είπε ο κ. Μιχελάκης.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι έχουν ήδη φτάσει στο νησί κλιμάκια από διάφορα υπουργεία τα οποία έχουν αρμοδιότητα για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση. Στο κτίριο του ΤΕΙ έχει δημιουργηθεί κέντρο συντονισμού όπου βρίσκονται οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων για τον συντονισμό του έργου αποκατάστασης. Επίσης, καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται, έφτασε ήδη το πλοίο Superfast 1, το οποίο έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 700 άτομα και αναμένεται το "Ελευθέριος Βενιζέλος" που μπορεί να φιλοξενήσει 1.300 άτομα.

 

Διαβάστηκε 1738 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων