Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 18:42

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισόβια & 25 χρόνια κάθειρξη η ποινή στον Πακιστανό για την κακοποίηση της Μυρτώς

Ισόβια & 25 χρόνια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε πριν από λίγα λεπτά στον Πακιστανό που κακοποίησε την Μυρτώ πριν δύο χρόνια στην Πάρο.

Η δίκη του πακιστανού Αχμέτ Βακάς ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Σύρου, σήμερα το πρωί. Ο δράστης αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και δε δίστασε να ζητήσει συγγνώμη για όλα όσα έκανε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Η μητέρα της Μυρτώς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας στέκεται όρθια σε μικρή απόσταση από το δράστη, καθώς όπως είπε θέλει να τον βλέπει στα μάτια. Την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισε ξέσπασε προσπαθώντας να του επιτεθεί, την εμπόδισαν όμως οι αστυνομικοί που την συγκράτησαν.
 
Η ίδια ξεκίνησε την κατάθεσή της λίγο πριν τις 12:00. Μια κατάθεση συγκλονιστική που είχε ως αποτέλεσμα να δακρύσει ακόμα και ο Εισαγγελέας και να ζητήσει ημίωρη διακοπή!
Στην κατάθεσή της η μητέρα της Μυρτώς μεταξύ άλλων είπε: «'Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο.
Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξέβραζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αίμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο".

 

Η 18χρονη πια Μυρτώ επιστρέφοντας από την Αμερική πήγε στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Διαβάστηκε 2198 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 18:52

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων