Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 12:41

Εντυπωσιακό! Υπάρχουν τουλάχιστον 25.000 κάστρα στη Γερμανία

Εντυπωσιακό! Υπάρχουν τουλάχιστον 25.000 κάστρα στη Γερμανία

Ποιο είναι το παλαιότερο κάστρο στη Γερμανία; Πού βρίσκεται το υψηλότερο; Πόσα κάστρα υπάρχουν στη Γερμανία; Κανείς δεν το ξέρει ακριβώς. Αλλά το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κάστρων (EBI) θέλει να το αλλάξει αυτό. Και η αρχική εκτίμηση του είναι ότι υπάρχουν περίπου 25.000 κάστρα στη Γερμανία.

Η Ένωση Γερμανικών Κάστρων (DBV) στο Μπράουμπαχ κοντά στο Κόμπλεντς, στην οποία ανήκει ο οργανισμός, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κάστρων, διαθέτει βιβλιοθήκη και αρχείο, καθώς και τη βάση δεδομένων με ελεύθερη πρόσβαση, EBIDAT.

Τα πολύ γνωστά κάστρα στη Ρηνανία  Παλατινάτο, Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία στο Σάαρλαντ έχουν ήδη καταγραφεί πλήρως, ανέφερε ο διευθυντής του EBI, Ράινχαρντ Φρίντριχ στο RP Online.

«Επίσης στην Κάτω Σαξονία έχουμε σχεδόν τελειώσει την καταγραφή» σημείωσε.

Λόγω της μακροχρόνιας χρηματοδότησης και του περιορισμένου προσωπικού θα χρειαστούν περίπου δέκα χρόνια για να καταγραφούν όλα τα κάστρα στη Γερμανία. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 25.000. Αλλά σύμφωνα με τον Φρίντριχ, μπορεί να είναι περισσότερα.

Τα μεσαιωνικά κάστρα είναι δημοφιλή ως προορισμοί για ημερήσιες εκδρομές, για γαμήλιες τελετές, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ξυπνούν αναμνήσεις παραμυθιών με νεράιδες και παιδικών χρόνων.

Ως πολιτιστικά προϊόντα τα κάστρα υπάγονται στη δικαιοδοσία των κρατιδίων, τα οποία έχουν τα δικά τους ψηφιακά στατιστικά στοιχεία.

Διαβάστηκε 1514 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων