Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:20

Διεθνές φεστιβάλ αρχαίου ελληνικού δράματος τον Ιούλιο στην Κύπρο

Διεθνές φεστιβάλ αρχαίου ελληνικού δράματος τον Ιούλιο στην Κύπρο

Θεατρικά σχήματα από την Κύπρο την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Γεωργία, με παραστάσεις στο αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο αρχαίο θέατρο Κουρίου και στο αμφιθέατρο «Σκαλί» στην Λευκωσία, θα συμμετάσχουν στο διεθνές φεστιβάλ αρχαίου ελληνικού δράματος, το οποίο συνδιοργανώνουν από την 1η μέχρι τις 30 Ιουλίου οι πολιτιστικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ, εντάσσεται στους εορτασμούς για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Χριστοδουλίδη και παραγωγή του Θεάτρου ΕΝΑ της Κύπρου.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) επανέρχεται στο φεστιβάλ με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης», σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου, Γιάννη Αναστασάκη, και σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

'Αλλη ελληνική συμμετοχή είναι η συμπαραγωγή των Stefi Productions, Roads & Oranges Films, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, με την αισχύλεια τραγωδία «Αγαμέμνων» σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Το θεατρικό σχήμα «Spectrum Theatre» από τη Ρουμανία θα παρουσιάσει την «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βιόλα Τορόκ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις παραστάσεις με την κυπριακή παραγωγή «'Αλκηστις» του Ευριπίδη από την «Fresh Target Theatre Ensemble», σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου, και την τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα» από το κρατικό θέατρο της Γεωργίας, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του και διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Ρόπερτ Στούρουα και των Γρηγόρη Καραντινάκη και Νικολόζ Χαίνε-Σβελίτσε.

Διαβάστηκε 1433 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων