Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:16

Τα Χριστούγεννα η «Σιωπή», του Σκορσέζε

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε ανακοίνωσε σήμερα στο Τόκιο ότι η πρώτη κινηματογραφική προβολή νέας του ταινίας "Silence", που αναφέρεται στις διώξεις των χριστιανών στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου.

Η άφιξη της ταινίας στις αίθουσες, που προβλεπόταν για το 2015 και επανειλημμένα μετατέθηκε, θα αρχίσει στις 23 Δεκεμβρίου", με περιορισμένο αριθμό προβολών αρχικά στις ΗΠΑ, "για έξι έως επτά ημέρες", πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί τον Ιανουάριο, δήλωσε ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης. Μεταξύ των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν είναι οι Άντριου Γκάρφιλντ, Λίαμ Νίσον και Άνταμ Ντράιβερ.

 Το τελευταίο αυτό έργο, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Ιάπωνα καθολικού συγγραφέα Σιουσάκου Έντο, "Chinmoku" (Σιωπή, 1966), αναφέρεται στην ιστορία πορτογάλων ιησουιτών ιεραποστόλων του 17ου αιώνα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βασανιστήρια τόσο οι ίδιοι όσο και προσηλυτισμένοι Ιάπωνες χριστιανοί.

Οι ιεραπόστολοι, διχασμένοι ανάμεσα στην άρνηση να ενδώσουν στις εκκλήσεις να παραιτηθούν ώστε να σταματήσει το μαρτύριο του ποιμνίου τους και στην ενοχή απέναντι στα δεινά που υφίσταται, αμφισβητούν τον Θεό καθώς είναι αντιμέτωποι με τη "σιωπή του".

"Είναι μια ταινία που ήθελα να κάνω εδώ και 27 χρόνια ή και περισσότερα. Για διάφορους λόγους, γυρίστηκε πρόσφατα", υπογράμμισε ο Σκορσέζε, ο οποίος ταξίδεψε στο Τόκιο για να λάβει το βραβείο Praemium Imperiale, το λεγόμενο "Νόμπελ των τεχνών".

Διαβάστηκε 2490 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:20

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων