Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 17:40

Ανοίγει η έκθεση «Αλέξανδρος Γεωργίου: μεταΘεοί» στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Ανοίγει η έκθεση «Αλέξανδρος Γεωργίου: μεταΘεοί» στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το άγαλμα ενός Βούδα ελληνιστικής τεχνοτροπίας στο ισόγειο του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης προϊδεάζει για την έκθεση που φιλοξενεί σε όλους τους ορόφους του από σήμερα. Είναι οι «μεταΘεοί» του Αλέξανδρου Γεωργίου ο οποίος επισκέφθηκε και προσκύνησε στο τελευταίο του ταξίδι στην Ινδία. Επειδή για τον καλλιτέχνη είναι «ζωντανοί και σύγχρονοι αφού κινούνται στο τώρα και ταυτόχρονα στέκονται αιώνιοι».

Τα τελευταία χρόνια το καλλιτεχνικό έργο του Αλέξανδρου Γεωργίου είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το ταξίδι, την περιήγηση, την περιπλάνηση και την παρατήρηση .Μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για ένα έργο τόσο εικαστικό όσο και λογοτεχνικό καθώς συνίσταται στη δημιουργία εικόνων και τη συγγραφή κειμένων.

Ανάμεσα στα εκθέματα του εντυπωσιακού Μουσείου Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης στην οδό Ασωμάτων, παρεισφρέει το υλικό που έχει μαζέψει ο Αλέξανδρος Γεωργίου και έχει δημιουργήσει καθοδόν των περιπλανήσεων του: χειροποίητες κάρτες που έχουν λάβει μέσω ταχυδρομείου συλλέκτες και φίλοι του υποστηρικτές του έργου του, φωτογραφίες πάνω στις οποίες επεμβαίνει ο ίδιος, επιζωγραφισμένες ασπρόμαυρες φωτοτυπίες, CD με μουσική, DVD με ταινίες ή αυτοσχέδια βιντεάκια, βιβλία, μικροαντικείμενα, κοσμήματα, ποιήματα, σουβενίρ.

Το υλικό αυτό συνοδεύεται από κείμενα γεμάτα από τις προσωπικές του περιπέτειες, την καθημερινότητα του, σκέψεις και συναισθήματα, κάνοντας τους παραλήπτες να τον ακολουθούν νοερά στο ταξίδι του σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστηκε 2110 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 17:46