Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 17:04

O Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη

Με χαλαρή διάθεση και σπορ εμφάνιση ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα , έφτασε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχτηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

Από νωρίς το πρωί είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου και στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευθεί η πρόσβαση πολιτών στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης. Όταν η αυτοκινητοπομπή με τους άνδρες ασφαλείας και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ έφτασε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αρκετοί ήταν οι πολίτες που φρόντισαν να απαθανατίσουν την στιγμή. Η επίσκεψη στον Ιερό Βράχο θεωρείται κορυφαία συμβολική ενέργεια του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος και στις δημόσιες τοποθετήσεις του επισήμανε την αξία που προσδίδει ο ίδιος στον ελληνικό πολιτισμό.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου βρισκόταν καθ'ολη τη διάρκεια της ξενάγησης δίπλα στον Μπάρακ Ομπάμα, ενώ διακριτικά στην ευρύτερη περιοχή είχαν τοποθετηθεί οι άνδρες της ασφάλειάς του. Ο Μπάρακ Ομπάμα από τις λίγες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φάνηκε να απολαμβάνει την ξενάγηση στο μνημείο.

Όταν ολοκληρώθηκε η ξενάγηση στον Παρθενώνα, ο Αμερικανός Πρόεδρος μετέβη στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τον περίμενε για να τον ξεναγήσει ο πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής.

Λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο , που διήρκεσε περισσότερη από την προγραμματισμένη ώρα, καθυστερεί η έναρξη της ομιλίας του Μπάρακ Ομπάμα στο ίδρυμα Σταύρος, όπου έχει σχηματιστεί ουρά εκατοντάδων μέτρων, από προσκεκλημένους που περιμένουν να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας των Αμερικανών, για να εισέλθουν στην αίθουσα.

Διαβάστηκε 1504 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 17:11

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων