Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 18:29

Κοινή χορωδιακή συναυλία τριών ελληνικών πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής

Κοινή χορωδιακή συναυλία τριών ελληνικών πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής

Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημίων ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής, στις 26 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου «Η ανθρώπινη φωνή».

Θα τραγουδήσουν, a cappella ή με συνοδεία πιάνου, χορωδιακά έργα της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής αλλά και δημιουργίες Ελλήνων συνθετών. Πρόκειται για το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάθε χορωδία επέλεξε το ρεπερτόριό της και περιλαμβάνει δωδεκανησιακά τραγούδια και μικρασιατικά του Γιάννη Κωνσταντινίδη, Αμερικανούς συνθέτες (Kevin A. Memley και Raymond Weidner) και Έλληνες συνθέτες- Λεονταρίτη, Καλομοίρη, Δραγατάκη, Σαββόπουλο κ.ά. Η συναυλία κλείνει με τρία σύντομα έργα των Κωνσταντινίδη, Καρρένιο και Ιακωβίδη, που θα ερμηνεύσουν και οι τρεις χορωδίες μαζί.

Πρόκειται για την πρώτη ευρείας κλίμακας καλλιτεχνική συνεργασία μεταξύ των τριών πανεπιστημίων και δίνεται στο πλαίσιο του 8ου Διατμηματικού Μουσικολογικού Συνεδρίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Σηματοδοτεί την κορύφωση των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από το ΤΜΣ του ΕΚΠΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυσή του.

Διαβάστηκε 1577 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 18:39