Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 15:11

Ρονάλντο:«Είμαι μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου»

Ρονάλντο:«Είμαι μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου»

«Είμαι μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου». Λόγια του Κριστιάνο Ρονάλντο, του πρώτου παίκτη που κέρδισε το νέο βραβείο της FIFA, για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Σε ένα κρύο και χιονισμένο βράδυ στην πόλη της Ζυρίχης, ο διάσημος Πορτογάλος ανέβηκε στη σκηνή για να δεχθεί το υψηλότερο ατομικό βραβείο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μετά τη νίκη του, στα παρασκήνια, μίλησε αποκλειστικά στο FIFA.com για παρελθόν, παρόν και μέλλον.
  «Το έχω πει αρκετές φορές: αυτή ίσως ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Έχοντας κερδίσει το EURO 2016 τρόπαιο με την εθνική ομάδα, προφανώς παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό, καθώς ήταν η πρώτη  φορά για την Πορτογαλία και αυτό κάνει το 2016 μια πολύ ξεχωριστή χρονιά. Αλλά υπάρχει επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης που κερδίσαμε το Champions League και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για να τελειώσει η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν μια καταπληκτική χρονιά, μια πραγματικά ιδιαίτερη. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν η καλύτερή μου από τότε που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο. Δεν έχω επίσης καμία αμφιβολία ότι είμαι ήδη ένα μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Αυτό ήταν πάντα κύριος στόχος μου, από τότε που ξεκίνησα να παίζω: ήθελα όχι μόνο να γίνω ένας παίκτης, αλλά ένα αστέρι και να προσπαθώ συνεχώς να είμαι καλύτερος. Και το κατάφερα: τα τρόπαια μιλούν από μόνα τους. Οι τίτλοι, τα επιμέρους βραβεία, και τα ρεκόρ. Είναι μια πηγή μεγάλης υπερηφάνειας και αυτό μου δίνει το κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο που το έχω κάνει μέχρι τώρα,» είπε ο διάσημος Πορτογάλος.
  «Το πρώτο βραβείο The Best της FIFA , είναι ένα όμορφο, βαρύ τρόπαιο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η FIFA έχει διοργανώσει αυτό το βραβείο, και αυτό το καθιστά ακόμη πιο ιδιαίτερο. Πρόκειται για ένα τεράστιο προνόμιο για μένα. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό επιτυχίας. Εργάζομαι  σκληρά και επίπονα. Παίζω για μια ομάδα που μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι σε θέση να αγωνίζομαι για τρόπαια. Και στην εθνική ομάδα επίσης. Ηταν μία χρονιά όνειρο. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή δεν βλέπω τον εαυτό μου προπονητή. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Η νίκη στο Euro 2016, νομίζω ότι ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας μου. Δεν θέλω να μειώσω τα άλλα τρόπαια, το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά αυτό ήταν ειδικό γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της Πορτογαλίας. Οι στόχοι μου για το 2017 είναι οι ίδιοι . Νέες προκλήσεις, να κερδίσω τρόπαια  και να σημειώσω γκολ. Θα είναι η πρώτη φορά που η Πορτογαλία θα αγωνιστεί για το τρόπαιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Ξέρουμε ότι πρόκειται να είναι δύσκολο. Θα υπάρχουν μεγάλες ομάδες. Αλλά Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά,» πρόσθεσε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστηκε 2401 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 15:14

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων