Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 13:20

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χωρίς πρόεδρο τα βραβεία Σεζάρ

H 42η τελετή απονομής των βραβείων Σεζάρ, το μεγάλο ραντεβού του γαλλικού κινηματογράφου, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου, δεν θα έχει πρόεδρο, μετά την αποχώρηση του γαλλο-πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι λόγω των έντονων αντιδράσεων γυναικείων οργανώσεων για την επιλογή του, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

"Το συμβούλιο της Ακαδημίας των Σεζάρ αποφάσισε κατ΄εξαίρεση να μην υπάρχει πρόεδρος, δεν το προτείναμε σε κανέναν για λόγους που θα βρείτε εύκολα και συνεπώς δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης", δήλωσε ο Αλέν Τερζιάν, πρόεδρος της Γαλλικής Ακαδημίας Τέχνης και Τεχνικής του κινηματογράφου κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού "γεύματος των υποψηφίων" για βραβεία Σεζάρ.

Οι περισσότεροι από τους 177 ηθοποιούς, σκηνοθέτες και τεχνικούς που είναι υποψήφιοι για τα César 2017 συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο μεγάλο εστιατόριο Fouquet's, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, για να λάβουν το δίπλωμα του υποψηφίου στα Σεζάρ. Είναι το τελευταίο στάδιο που ακολουθείται πριν από τη βραδιά των "γαλλικών 'Οσκαρ" που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Pleyel, επίσης στο 8ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κάθε υποψήφιος έλαβε επίσης έναν μικρό οδηγό συμβουλών σε περίπτωση νίκης που συστήνει κυρίως στους νικητές να μην μακρηγορούν όταν πρόκειται να ευχαριστήσουν. Η Ακαδημία αποφάσισε φέτος για πρώτη φορά να επιβάλει αυστηρό όριο χρόνου στην 42η τελετή, που θα έχει επίσης κι άλλη καινοτομία, θα την παρουσιάσει ο κωμικός Ζερόμ Κομαντέρ.

Διαβάστηκε 1684 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων