Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 13:18

Αγωγή εναντίον της Google, για σκόπιμη πολιτική διακρίσεων

Αγωγή εναντίον της Google, για σκόπιμη πολιτική διακρίσεων

Ο μηχανικός της Google που είχε πρόσφατα απολυθεί, λόγω ενός επίμαχου εσωτερικού υπομνήματος που είχε κυκλοφορήσει στους συναδέλφους του, επικρίνοντας τις διακρίσεις εναντίον των εργαζομένων της εταιρείας με συντηρητικές απόψεις, κινείται πλέον νομικά εναντίον της, καθώς υπέβαλε αγωγή. Η αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια και συνοδεύεται από 100 σελίδες εσωτερικών εγγράφων της Google, κατηγορεί την εταιρεία ότι συστηματικά «εξοστρακίζει, υποτιμά και τιμωρεί» τους εργαζομένους της, που είναι άνδρες, λευκοί και τολμούν να εκφράσουν ανοιχτά τις συντηρητικές απόψεις τους σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα ή επειδή απλώς υποστηρίζουν ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζέιμς Νταμόουρ απολύθηκε το 2017 μετά από το επίμαχο «μέμο» του, που είχε διχάσει τη Σίλικον Βάλεϊ και είχε ευρύτερο διεθνή αντίκτυπο. Μεταξύ άλλων, είχε υποστηρίξει ότι αν υπάρχουν πολύ λιγότερες γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις της Google, αυτό οφείλεται και σε βιολογικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Ο Νταμόουρ καταγγέλλει την πιο εμβληματική ίσως εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο ότι διαθέτει μειωμένη ανεκτικότητα απέναντι στους συντηρητικούς και ότι τους αντιμετωπίζει με μόνιμη μεροληψία.

Ο πρώην εργαζόμενος υποστηρίζει ότι αρκετά στελέχη της Google διαθέτουν «μαύρες λίστες» συντηρητικών εργαζομένων, με τους οποίους αρνούνται να συνεργασθούν και ότι η εταιρεία διαθέτει μια ευρύτερη «μαύρη λίστα» συγγραφέων και άλλων συντηρητικών ή νεο-αντιδραστικών προσωπικοτήτων που είναι ανεπιθύμητοι στις κεντρικές εγκαταστάσεις της. «Περιμένουμε να αμυνθούμε στο δικαστήριο απέναντι στις κατηγορίες του κου Νταμόουρ» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Διαβάστηκε 1979 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων