Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 17:41

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ελληνικό λάδι σε συσκευασία αρώματος πωλείται στα Harrods & στην Galeries Lafayette!!!!

Η Poqa Services Ltd  είναι μια εταιρεία gourmet τροφίμων  που δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό να κάνει re-branding στο ελληνικό ελαιόλαδο επενδύοντας στην συσκευασία και στην ποιότητα.  Το πρώτο προϊόν της εταιρείας είναι το extra virgin olive oil Poqa. Το Poqa ανήκει στην κατηγορία των καινοτόμων προϊόντων, βραβευμένο για το packaging του στην έκθεση SIAL PARIS Οct .2012 και την άριστη ποιότητα του. To Poqa ξεκίνησε την διαδρομή του στις αγορές τον Μάρτιο του 2013 και μέχρι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην αγορά της Γαλλίας στην Galeries Lafayette- Παρίσι και Νίκαια – και στα Harrods στο Λονδίνο, ενώ διατίθεται και στην αγορά της Γερμανίας και της Ρουμανίας. Στην Ελλάδα βρίσκεται στην El Marnery Galery και σε επιλεγμένα ξενοδοχεία κα εστιατόρια στην Πάρο και στην Μύκονο. Επίσης ενδιαφέρον συνεργασίας σε τελικό στάδιο  υπάρχει και από το φημισμένο La Grand Epicerie στο Παρίσι και το  Selfridges  στην Αγγλία.

Το Poqa απευθύνεται σε ακριβά malls, ξενοδοχεία και εστιατόρια προσφέροντας πραγματικό customize. Στο ειδικά σχεδιασμένο μπουκάλι δεν υπάρχει αυτοκόλλητη ετικέτα αλλά γίνεται αποκλειστικά χρήση lazer που επιτρέπει tailor made design εφόσον ζητηθεί από τον πελάτη. Είναι το μοναδικό μπουκάλι που επιτρέπει την χρήση αυτή παγκοσμίως. Η καινοτόμα και Luxury συσκευασία του το κάνει το ιδανικό δώρο ( corporate gift) για εξαιρετικές περιστάσεις.

Από την ανάγνωση της λέξης po-qa (φοβρή/φοβράς), σε πινακίδες της Γραμμικής Β, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιούσαν το ελαιόλαδο στην καθημερινή ζωή, τις θρησκευτικές τελετές, τις εμπορικές δραστηριότητες, τις βιοτεχνικές ασχολίες (αρωματοποιία, βυρσοδεψία, υφαντική, κ.λπ.). Επίσης, για πρώτη φορά γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ του δέντρου της ελιάς, του ελαιόλαδου και του καρπού, ο οποίος και αποδίδεται με τη μορφή ενός άνθους με τρία πέταλα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν από τους γραφείς της εποχής τρία διαφορετικά ιδεογράμματα, ένα εκ των οποίων έγινε και το logo της εταιρείας μας.

Το Ελαιόλαδο “Poqa” είναι ανωτέρας κατηγορίας, έξτρα παρθένο, πολύ χαμηλής οξύτητας (< 0,22), ποικιλία κορωνέικη και παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους σύμφωνα με την εφαρμογή Συστημάτων Ορθής Καλλιεργητικής Πρακτικής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Η ορθολογική χρήση όλων των καλλιεργητικών μέσων σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της Υγιεινής και το σύστημα ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζονται, υποστηρίζουν την παραγωγή ενός επιλεγμένου εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου ανώτερης ποιότητας και ασφάλειας. Η συλλογή του καρπού γίνεται από τον Νοέμβριο μέχρι μέσα Ιανουαρίου. Η διαδικασία παραγωγής που εφαρμόζεται έχει καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως συλλογή και επεξεργασία του ελαιοκάρπου την ίδια ημέρα ώστε να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες, καταγραφή και συστηματική παρακολούθηση της γης του κάθε παραγωγού ανάλογα με το υψόμετρο αλλά και για να αποφευχθούν αρρώστιες στα δέντρα καθώς και χημικές αναλύσεις για την ποιότητα του.

Η αποθήκευση γίνεται σε ειδικές δεξαμενές ανάλογα με την περιοχή της ελαιοσυγκομιδής. Εμείς χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο το οποίο ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη και χαρακτηριστικά πικρή και πικάντικη γεύση του. Πικάντικη είναι η αίσθηση της μικρής ενόχλησης στο λαιμό, το πιπεράτο που προέρχεται από λάδια παραγόμενα στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου κυρίως από ανώριμες ελιές.

Είναι το ελαιόλαδο που φέρνει στο πιάτο μας την αυθεντική γεύση της ελιάς, τις μυρωδιές της φύσης, τα πολύπλοκα αρώματα, αυτά τα χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό και πολύτιμο.

πηγή:www.ellines.com

Διαβάστηκε 2931 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 22:31