Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 15:46

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Η βουλή της Νέας Ζηλανδίας αναγνώρισε ένα ποτάμι ως ζωντανή οντότητα!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Η βουλή της Νέας Ζηλανδίας αναγνώρισε ένα ποτάμι ως ζωντανή οντότητα!!!

Ένας ποταμός για τον οποίο τρέφουν μεγάλο σεβασμό οι Μαορί θεωρώντας τον ιερό, αναγνωρίστηκε ως ζωντανή οντότητα από το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, μια απόφαση που μπορεί να αποτελεί μια παγκόσμια πρώτη.

Ο ποταμός Whanganui, το τρίτο μεγαλύτερο υδατόρευμα της Νέας Ζηλανδίας, απέκτησε "νομική προσωπικότητα" χθες. "Θα έχει τη δική του νομική ταυτότητα, με όλα τα συναφή δικαιώματα και καθήκοντα. Η προσέγγιση αυτή που παρέχει σε ένα ποτάμι νομική προσωπικότητα είναι μοναδική", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κρις Φινλέισον.

Το όνομα στη γλώσσα μαορί του υδατορεύματος είναι Te Awa Tupua. H τοπική φυλή Μαορί αγωνίζεται για την αναγνώριση των δικαιωμάτων της επί του ποταμού από τη δεκαετία του 1870, τόνισε ο υπουργός. "Η νέα νομοθεσία είναι μια αναγνώριση της βαθιά πνευματικής σχέσης μεταξύ της φυλής Whanganui και του προγονικού ποταμού της".

Το ρεύμα του ποταμού είναι ένα μοναδικό ζωντανό ον "που ξεκινά από τα βουνά και φθάνει μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των παραποτάμων του και το σύνολο των φυσικών και μεταφυσικών του στοιχείων", σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Διαβάστηκε 1944 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 15:53

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων