Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 13:51

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ! Με φέρι μποτ θα πηγαίνουν στην Νέα Υόρκη πολίτες των γύρω περιοχών!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ! Με φέρι μποτ θα πηγαίνουν στην Νέα Υόρκη πολίτες των γύρω περιοχών!

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα εγκαινιάσει την 1η Μαΐου μια νέα υπηρεσία με φέρι μποτ που θα συνδέουν ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές του Κουίνς, του Μπρούκλιν και του Μπρονξ με το Μανχάταν, προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων Νεοϋορκέζων.

Ο δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο εγκαινίασε χθες από μια αποβάθρα κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν το πρώτο από τα 20 πλοία με κινητήρα ντίζελ που παραγγέλθηκαν στην εταιρία Hornblower για να πραγματοποιούν αυτές τις νέες συνδέσεις.

Χωρητικότητας 150 επιβατών το καθένα, τα πορθμεία αυτά τύπου καταμαράν, που είναι σύμφωνα με τη δημαρχία "πολύ καθαρά και αθόρυβα", θα πραγματοποιούν δρομολόγια 365 ημέρες τον χρόνο, από τις 05.30 έως τις 20.30 τις καθημερινές και από τις 07.30 έως τις 21.30 τα Σαββατοκύριακα.

"Η υπηρεσία αυτή θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Νεοϋορκέζων", υποσχέθηκε ο δήμαρχος που διεκδικεί νέα θητεία τον Νοέμβριο.

"Θέλουμε να κάνουμε τη ζωή τους κάπως πιο ήρεμη. Μία διαδρομή με φέρι-μποτ κάνει τα πράγματα πιο ευχάριστα και οδηγεί λίγο πιο γρήγορα στον προορισμό έναντι εισιτηρίου αντίστοιχου με αυτού στο μετρό" (2,75 δολάρια), δήλωσε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη θα προσφέρει κατά μέσο όρο 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη λειτουργική ενίσχυση της υπηρεσίας που θα εξυπηρετεί 21 σημεία-αποβάθρες σε όλη την πόλη. Η αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα που χτίστηκε πάνω σε εκβολή ποταμού, επενδύει εκ νέου στα φερι-μποτ, καλύπτοντας έτσι ένα κενό που παρέμενε μετά την οικονομική κρίση που είχε πλήξει τη Νέα Υόρκη δεκαετία του 1970.

 Ως δημοτική υπηρεσία υπήρχε μόνο ένα πορθμείο που συνέδεε δωρεάν την άκρη του Μανχάταν με το Στέιτεν 'Αιλαντ, ενώ ορισμένες ιδιωτικές εταιρίες πραγματοποιούσαν περιορισμένα δρομολόγια έναντι εισιτηρίου 4 έως 6 ευρώ τη διαδρομή.

Διαβάστηκε 2231 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 14:03