Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 23:46

«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα»: το σύνθημα του 11ου συνεδρίου της ΝΔ

«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα»: το σύνθημα του 11ου συνεδρίου της ΝΔ

«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», είναι το βασικό σύνθημα του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ -που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στο χώρο του συνεδριακού κέντρου Μetropolitan Expo-, το πλαίσιο του οποίου παρουσίασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κωστής Χατζηδάκης και ο γραμματέας Οργανωτικού, Γιώργος Στεργίου.

Παράλληλα παραμένει και το σύνθημα «Αξίζουμε καλύτερα», που κυριάρχησε κατά την προσυνεδριακή περίοδο. Με βάση το καταστατικό δεν είναι συνέδριο εκλογής οργάνων αλλά υιοθέτησης πολιτικών θέσεων, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Το 11ο εθνικό συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ. Οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο προγραμματικό πλαίσιο για να περάσουμε από την Ελλάδα της μιζέριας στην Ελλάδα των ευκαιριών».

Κάνοντας αναδρομή σημείωσε: «Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό συνέδριο. Στα 7 θεματικά προσυνέδρια και στις δύο ημερίδες υιοθετήσαμε μία σειρά θεματικές. Έχουμε ξεπεράσει τις 100.000 απαντήσεις στα ερωτηματολόγια που είχαμε δώσει και αποτελούν κεκτημένο για μελέτη. Τώρα φθάνουμε στην κορύφωση. Το σύνθημα "Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα" αποφασίστηκε, για να υπογραμμίσουμε την δουλειά που έχει γίνει για να ετοιμαστεί η ΝΔ αλλά και για να σημειώσουμε την ιστορικότητα των στιγμών. Δεν είναι μπροστά μας μία κομματική διαμάχη, αλλά μία μάχη για να αλλάξουμε σελίδα για την πατρίδα μας, για να προχωρήσουμε και να χτίσουμε την Ελλαδα που αξίζουμε».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έχει ήδη δοθεί διαδικτυακά ερωτηματολόγιο με μία σειρά από τολμηρά ερωτήματα που περιμένουμε τις απαντήσεις, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι είναι ερωτήματα που αφορούν τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος αλλά και το χαρακτήρα και προσανατολισμό της ΝΔ. Έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής περί τους 13.500 πολίτες. Ένα από τα ερωτήματα είναι: «τί μετράει περισσότερο σε μία κυβέρνηση;», με δύο επιλογές απαντήσεων για όσους συμμετέχουν. Από τις μέχρι στιγμής απαντήσεις προέκυψε, σε ποσοστό 66% ότι θα πρέπει να αγνοεί το πολιτικό κόστος προκειμένου να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα. Να υιοθετήσουμε καλές ευρωπαικές πρακτικές, προτείνει ποσοστό 55,66%. Αντίθετα η σύγκρουση με τους ισχυρούς συγκεντρώνει μόνο το 9,2% των απαντήσεων.

Στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής, αποφάσισε να στηθεί κάλπη, όχι για την εκλογή οργάνων αλλά για να απαντηθούν συγκεκριμένα διλήμματα πολιτικής. «Αποφασίσαμε να τεθούν μία σειρά διλήμματα ώστε να αποφασίσουν οι σύνεδροι με κάλπη και μυστική ψηφοφορία», εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

Πέρα από τους εναρκτήριους λόγους, το συνέδριο θα είναι χωρισμένο σε τρείς θεματικές:

-υπηρεσίες στον πολίτη, από το τέλμα στην ποιότητα

-οικονομία, από την μιζέρια στις νέες δουλειές

-νέα γενιά, από τα επιδόματα στις ευκαιρίες

Παράλληλα θα διεξαχθεί και το κοινωνικό συνέδριο με την πραγματοποίηση έξι παράλληλων ημερίδων για κοινωνικά θέματα.

Η διαδικασία αυτή, συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης υποδηλώνει ότι η ΝΔ ανοίγει πόρτες και παράθυρα και διαμορφώνει με ειδικούς αλλά και πολίτες τους βασικούς άξονες της πολιτικής της για την επόμενη ημέρα. «Η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη υποχρέωση αλλά δεν μας αρκεί, πρέπει να αλλάξουμε σελίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γραμματέας Οργανωτικού Γιώργος Στεργίου ανέφερε ότι η προσπάθεια του συνεδρίου ξεκίνησε αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016. Η διαδρομή είχε πολλά στοιχεία καινοτομίας και διαφορετικότητας. Από τον τρόπο που στελεχώθηκαν οι 35 ομάδες εργασίας -με ανοικτή πρόσκληση σε εμπειρογνώμονες εκ των οποίων επελέγησαν περί τους 300 από τους 1000 που δήλωσαν ενδιαφέρον-, μέχρι την συζήτηση με όλους του κοινωνικούς, επαγγελματικούς φορείς, το καλοκαίρι του 2017. Επίσης, είπε η ΝΔ ξέφυγε από τα καθιερωμένα, τις γενικές και εύκολες τοποθετήσεις και παρουσίασε τις προγραμματικές της θέσεις και δεσμεύσεις για σημαντικά θέματα όπως και την συνολική της πρόταση για την ενέργεια και την διάσωση της ΔΕΗ.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκπρόσωπος του ΕΛΚ και εκπρόσωποι από όλο το δημοκρατικό πολιτικό τόξο. Στις θεματικές του συνεδρίου θα πάρουν τον λόγο, μεταξύ άλλων, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο μέχρι πρότινος, επικεφαλής του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Διαβάστηκε 1781 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων