Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 15:19

Στ. Θεοδωράκης: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με τη συμμετοχή όλων των πρώην πρωθυπουργών

Στ. Θεοδωράκης: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με τη συμμετοχή όλων των πρώην πρωθυπουργών

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με τη συμμετοχή όλων των πρώην πρωθυπουργών, ώστε να ξεκαθαρίσει η εθνική γραμμή για την ονομασία της πΓΔΜ, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89. «Θα επιμείνω ότι πρέπει οι πρώην πρωθυπουργοί να πουν στους σημερινούς πολιτικούς μέχρι πού έφτασαν την υπόθεση και πού πιστεύουν ότι πρέπει να την πάμε. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην εθνική γραμμή που ήδη έχει χαραχθεί» ανέφερε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως πρέπει να βρεθεί «μία λύση πατριωτική που θα απαλλάσσει την περιοχή από αλυτρωτισμούς, αλλά ταυτόχρονα να είναι λύση που θα έχει μέσα της κι έναν αμοιβαίο συμβιβασμό». «Μία σύνθετη λέξη, μία λέξη αμετάφραστη στη σλαβική διάλεκτο θα είναι μία καλή λύση για τη χώρα» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι με «την οικονομία και τον πολιτισμό μας μπορούμε να κυριαρχήσουμε στα Βαλκάνια». Αναφερόμενος, δε, στο παρελθόν και στην περίπτωση των Βούλγαρων που «στην ελληνική πολιτική σκηνή καθρεφτίζανε το κακό» ο κ. Θεροδωράκης τόνισε: «Και ο γέρο Καραμανλής, τόλμησε και προχώρησε σε μία συνεννόηση με τον Ζίβκοβ. Ο δεξιός, Σερραίος πολιτικός -που μιλούσε για κουμμουνιστικό κίνδυνο- τόλμησε και είπε: "Ως εδώ, καμία επιθετική ενέργεια από εμάς προς αυτούς κι αυτοί προς εμάς. Θα τα λύσουμε σήμερα όλα" και το 'κανε». «Πολλές φορές αυτό που μας φαίνεται αδύνατο μπορεί να είναι αυτό που σώζει και εξελίσσει τις περιοχές μας» συμπλήρωσε.

Επίσης, δεν δέχθηκε να σχολιάσει τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Μίκη από μία απόφασή του, από μία στιγμή. Είναι ένα σύμπαν ο Μίκης, μουσικής και πολιτικής δράσης, αντίστασης στο παρελθόν, και είναι καλό να μην προσπαθούν, ούτε οι μεν, ούτε οι δε, να αμαυρώσουν την ιστορία του και να τη μουτζουρώσουν». Για το χθεσινό συλλαλητήριο επισήμανε ότι ακούστηκαν πολλά ακραία συνθήματα για άλλη μία φορά, τα οποία δεν βοηθούν την εθνική ενότητα που είναι απαραίτητη αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Όπως υπογράμμισε, τον ενόχλησε που «οι ομιλητές στα συλλαλητήρια μας παρουσιάζουν ως μία χώρα φοβισμένη, ηττημένη που κάποια στιγμή θα έρθουν οι βάρβαροι και θα την καταλάβουν. Ποιος απειλεί σήμερα την Ελλάδα; Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα στα ανατολικά μας σύνορα; Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι θα πάρουν τον Λευκό Πύργο, θα μας πάρουν τη Θεσσαλονίκη, θα μας πάρουν τις γυναίκες. Είναι απλά γελοίο».

Διαβάστηκε 1365 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων