Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 14:07

Κυρ. Μητσοτάκης: θα τηρήσουμε στο ακέραιο την ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: θα τηρήσουμε στο ακέραιο την ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο. Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκομωσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκε η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύζυγός του Μαρέβα, τα τρία παιδιά του, οι αδερφές του και οι στενοί συνεργάτες του.

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτήν εντολή θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», είπε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του.

Διαβάστηκε 1057 φορές