Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 13:39

Καλύπτει στηρίζοντας το «έγκλημα» στο ΧΥΤΑ Φυλής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Καλύπτει στηρίζοντας το «έγκλημα» στο ΧΥΤΑ Φυλής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

«Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις ελληνικές κυβερνήσεις για τις επικίνδυνες για το λαό εξελίξεις στο ΧΥΤΑ Φυλής» αναφέρει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

   Όπως σημειώνει σε ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τέθηκαν ερωτήματα «(ι) σχετικά με τη νέα χωματερή που επιχειρούν να δημιουργήσουν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Φυλή, δίπλα στην υπάρχουσα και (ιι) για την άθλια από υγειονομική και περιβαλλοντική πλευρά κατάσταση, που χρόνια τώρα επικρατεί στην ευρύτερη κατοικημένη περιοχή».

   «Ο αρμόδιος επίτροπος, K. Vella, για το πρώτο θέμα παραπέμπει για πολλοστή φορά σε γενικόλογα ευχολόγια της νομοθεσίας της ΕΕ, στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων, αφού και στην προκείμενη περίπτωση, γνωρίζει πολύ καλά ότι καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

   Για το δεύτερο θέμα, η Επιτροπή ευθέως δηλώνει ότι 'έχει υπόψη της την κατάσταση στην οποία αναφέρεται ο κ. βουλευτής', στην οποία περιλαμβάνεται και η δημόσια δια του Τύπου ομολογία του ίδιου του περιφερειάρχη Αττικής, ότι στη χωματερή Φυλής 'θάβονται μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτα και χωρίς επεξεργασία σκουπίδια' (βλ. ΔΤ 16.10.19) και άλλα σχετικά. Παρ' όλ' αυτά, ουσιαστικά στηρίζει την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και των τοπικών και περιφερειακών αρχών, από τη στιγμή που δεν αποδέχεται τα σοβαρά ζητήματα που τέθηκαν από το ΚΚΕ, όπως ο άμεσος κίνδυνος που προδιαγράφεται για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και το αίτημα να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ.

   Προσθέτει ότι παράλληλα, σε ζητήματα που με επίταση βάζει το μαζικό κίνημα και περιλαμβάνονται στην ερώτηση, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το αντιλαϊκό πρόσωπο της ΕΕ προβάλλοντας ως οικονομικά εργαλεία, γνωστά χαράτσια όπως «οι φόροι υγειονομικής ταφής και τα συστήματα πληρωμής κατά την απόρριψη αποβλήτων», τα οποία πρέπει «να βαρύνουν τους παραγωγούς αποβλήτων» δηλαδή, πολύ περισσότερο που η αναφορά γίνεται για δημοτικά απορρίμματα, την εργατική λαϊκή οικογένεια. Το λεηλατημένο εισόδημά της οποίας θα κατευθύνεται δηλαδή με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

   «Εύκολα ο καθένας βγάζει και στην περίπτωση αυτή τα συμπεράσματά του: Πάνω από την υγεία, πάνω από την ποιότητα ζωής, πάνω κι από την ίδια τη ζωή των εργαζόμενων, τα κέρδη του κεφαλαίου» σημειώνει.

   «Σε όλα τα παραπάνω η απάντηση των σωματείων, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής δεν μπορεί να είναι άλλη από το δυναμώσουν τον αγώνα τους για να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής και να σταματήσει οποιοδήποτε σχέδιο για νέα χωματερή, να απαγορευτεί η καύση απορριμμάτων και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Για να απαλλαγούν τα λαϊκά στρώματα από τα ανταποδοτικά τέλη και να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία» καταλήγει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Διαβάστηκε 1366 φορές