Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 15:05

Διακανονισμό για τα χρέη της στη ΔΕΗ έκανε η Ν.Δ.

Διακανονισμό για τα χρέη της στη ΔΕΗ έκανε η Ν.Δ.

Η συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις οφειλές των κομμάτων στους εργαζομένους τους, αλλά και στη ΔΕΗ, «έφτασε» στη Βουλή μέσα από την ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις οφειλές της ΝΔ συγκεκριμένα στη ΔΕΗ. 

Με έγγραφό του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρου Ζερβού, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, γνωστοποιεί πως η ΝΔ προχώρησε σε διακανονισμό της ληξιπρόθεσμης οφειλής της προς τη ΔΕΗ.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:
 «Η ΔΕΗ είναι εξαιρετικά προσεκτική κατά τη διαχείριση των στοιχείων των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των πελατών της και αποφεύγει να τα δημοσιοποιεί, τόσο για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όσο και για λόγους τήρησης του φορολογικού απορρήτου σχετικά με τους συνεισπραττόμενους φόρους και τέλη (δημοτικούς φόρους και τέλη, ΕΕΤΑ κλπ)» αναφέρει ο κ. Ζερβός.
Προς διευκόλυνση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως ωστόσο αναφέρει, γνωρίζει στους ερωτώντες βουλευτές ότι η ΔΕΗ, δυνάμει σχετικών αποφάσεων του ΔΣ της, έχει εγκρίνει Κανονισμούς Διακανονισμών Λογαριασμών Ρεύματος, με στόχο την παροχή δυνατότητας στους πελάτες της, όλων των κατηγοριών, εξόφλησης των λογαριασμών κατανάλωσής τους μέσω ρύθμισης, κατόπιν σχετικής αίτησής τους.
Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ, όπως γίνεται γνωστό, «με μία παροχή στη Μέση Τάση, από μη εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, παρουσίασε ληξιπρόθεσμη οφειλή και κατόπιν σχετικών αιτήσεων του υπόψη πελάτη για ρύθμιση του χρέους του, αυτές εγκρίθηκαν αρμοδίως. Ο υπόψη πελάτης προχώρησε και προχωρά κανονικά στον διακανονισμό της οφειλής του, αποδίδοντας σημαντικό μέρος του ποσού σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα διακανονισμού της ΔΕΗ, που ισχύει για όλους τους πελάτες της».

Διαβάστηκε 1780 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων