Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 11:34

Εκπίπτει του αξιώματός του ο Γιάννης Δημαράς! Πρόστιμα σε Άδωνι Γεωργιάδη & δημάρχους

Εκπίπτει του αξιώματός του ο Γιάννης Δημαράς! Πρόστιμα σε Άδωνι Γεωργιάδη & δημάρχους

Πρόστιμα που ανέρχονται σε 800.000 ευρώ, επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ο μόνος που παράλληλα με το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών, είναι ο επικεφαλής της παράταξης «'Αρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς. Η έκπτωση από το αξίωμα σε συνδυασμό με το υψηλό πρόστιμο έκαναν τους συνεργάτες του κ. Δημαρά να μιλήσουν για πολιτική δίωξη.
Επίσης, πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, που καλείται να καταβάλει 12.903 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», που σήμερα εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής Θάνο Πλεύρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Καραθάνο και Χρήστο Γούδη.
Ο νυν γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, που καλείται να εφαρμόσει τα πρόστιμα, επίσης, πρέπει να καταβάλει 24.550 ευρώ για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω. Μεταξύ των υπολοίπων προστίμων, το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά (63.423 ευρώ) και ακολουθούν ο υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Αγγελος Αποστολάτος (63.808 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος (50.000 ευρώ), ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Κουβόπουλος (40.807 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος (26.468 ευρώ) και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς (21.735 ευρώ).

Διαβάστηκε 2174 φορές