Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 13:00

Ανακοινώθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της «Ελιάς». Ξεκίνησε το πρωί η συνδιάσκεψη

Με την Πολιτική Διακήρυξη, το λογότυπο και το σήμα ανοίγουν οι διήμερες εργασίες της Συνδιάσκεψης της Ελιάς.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες των επικεφαλής κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων της Συνδιάσκεψης, ενώ οι εργασίες θα κορυφωθούν αύριο το βράδυ με την ομιλία του Μάρτιν Σουλτς, υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν.

«Η Δημοκρατική Παράταξη, η Ελιά, ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας για ενότητα της Κεντροαριστεράς. Αποτελεί συγχρόνως ένα σημαντικό βήμα για την ανασυγκρότηση και την ανανέωση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου» αναφέρεται στην «ιδρυτική» διακήρυξη του νέου σχήματος που θα στεγάσει κόμματα, κινήσεις και ομάδες πολιτών υπό τον τίτλο «Ελιά», η οποία θα έχει τα δικά της σύμβολα και συνθήματα.

Σημειώνεται ότι η «Ελιά» δεν έχει μόνο παρόν αλλά και μέλλον, δεν δημιουργήθηκε, δηλαδή για να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές, αλλά «θα είναι παρούσα στις μάχες που έρχονται».

Στη διακήρυξη περιγράφεται η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα της κρίσης, στα βήματα που έχουν γίνει, και εκφράζεται αισιοδοξία για τη συνέχεια. Ειδικότερα αναφέρεται:

«Η βαθιά ύφεση υποχωρεί και το 2014 προβλέπεται να είναι η χρονιά της ανάκαμψης. Όμως, η ανάπτυξη πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα, με στέρεες βάσεις, για να ξανακάνει την Ελλάδα αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη με την Ευρώπη».

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν θα παραστεί στη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς». Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απηύθυνε και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει. Άλλωστε στο πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης δεν προβλέπεται ομιλία ή χαιρετισμός του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ δεν του έχει απευθυνθεί ούτε πρόσκληση με αυτή του την ιδιότητα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Διαβάστηκε 3488 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων