Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 11:41

Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι βουλευτές Γιαταγάνα & Γιοβανόπουλος. Για αποστασία μιλούν οι Αν.Ελ.& ζητούν τις έδρες

Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι βουλευτές Γιαταγάνα & Γιοβανόπουλος. Για αποστασία μιλούν οι Αν.Ελ.& ζητούν τις έδρες

Την παραίτησή τους από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την επιθυμία τους να είναι ανεξάρτητοι, δηλώνουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές Χρυσούλα Μαρία Γιαταγιάνα και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.
Θυμίζουμε πως η κα. Χρ. Γιαταγάνα το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις της είχε αφήσει να διαφανεί η πρόθεσή της να ανεξαρτητοποιηθεί, αφού είχε μάλιστα δηλώσει πως οι ΑΝΕΛ "βουλιάζουν".
Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση αυτή των δύο σχετίζεται με την απόφαση του κόμματος να "κατεβάσει" υποψήφιο περιφερειάρχη τον Τέρενς Κουίκ. μετά την εξέλιξη αυτή το κόμμα μετρά 15 βουλευτές.
Στην ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για αποστάτες και ζητούν να παραδώσουν τις έδρες του.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ
- Μετά την επίθεση από ελεγχόμενα από την διαπλοκή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με λάσπη,
- μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες,
- μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή,
η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το Κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής.
Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε.
Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής.
Αυτούς που δεν άντεξαν τους καλούμε να παραδώσουν τις έδρες τους πριν αποδεχθούν και αυτοί την γνωστή πρόσκληση.

 

Η επιστολή των δύο βουλευτών έχει ως εξής:

«Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα.

Ευχαριστίες εις άπαντες για την κοινή περιπέτεια. Δεν ηττηθήκαμε ποτέ.

Στους ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι βεβαίως ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο. Ιδιαίτερα, αυτό το υπέροχο κύμα γενναίων ψυχών που χωρίς ιδιοτέλεια μας στήριξε, παραμένει η Ελπίδα αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας τούτης της χώρας. Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία" κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη  σκέψη : από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης.

Η πλημμυρίδα Ανεξαρτησίας των 33 βουλευτών και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν ό,τι πιο αγνό και πατριωτικά αισιόδοξο ζήσαμε ποτέ. Τώρα είναι αλλιώς...

Εμμένουμε στο ραντεβού με όσους συναρπάζει ο Σκοπός, το Εμείς, η Σωτηρία.

25-3-2014

Γιαταγάνα Χρυσούλα - Μαρία        Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης           Βουλευτής Ημαθίας»

Διαβάστηκε 1515 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 12:17

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων