Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 13:35

Το Πάσχα των πολιτικών & τα αναστάσιμα μηνύματά τους

Στη γενέτειρά του, στα Ιωάννινα, γιόρτασε το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ιδιωτικά, χωρίς να ακολουθήσει επίσημο πρόγραμμα.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πέρασε το Πάσχα στο Ναύπλιο.
Στη γενέτειρά του, Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στις εορτές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τη νότια Κρήτη με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά. Σήμερα περιοδεύει στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε κεντρική συγκέντρωση.
Στην Ικαρία γιόρτασε το Πάσχα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πέρασε τις εορταστικές ημέρες στη Λειβαδιά.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, παρέμεινε και φέτος στην Αθήνα.

 

Στο Ναύπλιο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρακολούθησε την αναστάσιμη ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, της πόλης. Μετά την Ανάσταση ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Η παράδοση θέλει το λαό μας να ονομάζει την Ανάσταση "Λαμπρή". Γιατί έχει μέσα στην ψυχή του ο λαός μας το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη.
Και είναι αυτό το φως που μας κρατάει όρθιους. Και είναι αυτό το φως που θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές. Χριστός Ανέστη σε όλους».

«Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας. Ο συμβολισμός της φέτος είναι ακόμη πιο έντονος, γιατί αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα, έχοντας αποφύγει τα τρισχειρότερα. Τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν τα λύνει η μιζέρια και ο μηδενισμός. Τα λύνει ο αγώνας, η πίστη, η αισιοδοξία, η ενότητα του έθνους» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ΥΠΕΞ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο αναστάσιμο μήνυμά του.

 

«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα λύτρωσης, μήνυμα νίκης της ζωής, μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ελευθερίας. Πάνω απ΄όλα, όμως, είναι μήνυμα χαράς. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα με τον συνάνθρωπό μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Ας το μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με όσους δεν έχουν δύναμη και φωνή. Κι ας τους δώσουμε την έγνοια και την αλληλεγγύη μας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο αναστάσιμο μήνυμά του.


«Οι Έλληνες την Μεγάλη Εβδομάδα παρακολούθησαν με κατάνυξη το Θείο Δράμα, την Σταύρωση και την Ταφή του Κυρίου. Τώρα εορτάζουν την Ανάσταση. Εορτάζουν τη νίκη απέναντι στον θάνατο, εναποθέτουν στην ψυχή τους την ελπίδα που δίνει το Άγιο Φως» αναφέρει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Ο ελληνικός λαός, που βιώνει το δικό του δράμα από την πολιτική των μνημονίων, την οποία επιβάλουν οι δανειστές και εφαρμόζουν οι εγχώριοι συνεργοί τους, περιμένει την δική του Ανάσταση. Περιμένει την απαλλαγή από εκείνους που οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία», προσθέτει.

 

«Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει την αφετηρία της εξόδου από τη πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία και την οικονομία» αναφέρει σε δήλωσή του για τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερες μέρες».

 

«Αντιλαϊκές κυβερνήσεις και κόμματα που ορκίζονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο, "σταύρωσαν" τον λαό μας, χρόνια τώρα» δήλωσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η ευχή μας σήμερα για "Ανάσταση Λαών" μπορεί να γίνει πράξη μόνο εάν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, με μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, με ισχυρό ΚΚΕ, που θα μας οδηγήσει στη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, με τον λαό στην εξουσία».

Διαβάστηκε 1588 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων