Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 20:31

ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, προκειμένου να δει το νέο  Εργαστήριο Πληροφορικής που απέκτησε το σχολείο για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και των  καθηγητών.  

Το Εργαστήριο Πληροφορικής δημιουργήθηκε με  δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά.

Στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου  βρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος,  η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη εξοπλίσει με νέα  Εργαστήρια Πληροφορικής το 41ο Γυμνάσιο Πειραιά και το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά, ενώ με ενέργειες των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά σχολεία της πόλης μας έχουν εξοπλιστεί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξόπλισε το σχολείο με 12 σύγχρονους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. «Επισκεφθήκαμε σήμερα το 1ο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, προκειμένου να δούμε το Εργαστήριο  Πληροφορικής, να μιλήσουμε με τα παιδιά και να συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης  και σημείωσε ότι είναι  ένα σχολείο σε αρκετά καλή κατάσταση. Ανέφερε ότι ήδη πραγματοποιούνται εργασίες στην αυλή, στον φωτισμό και στο δάπεδο.  Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι υπολογιστές είναι χρήσιμοι και ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορούν τα παιδιά να δουλεύουν με σύγχρονο εξοπλισμό. «Η πληροφορική είναι  στη ζωή μας και θα είναι χαρά μας να μπορέσουμε να αναλάβουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλα τα σχολεία της πόλης μας», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου σε δήλωσή της  εξέφρασε την ικανοποίησή της που με την αρωγή του Δήμου, φτιάχνονται τα Εργαστήρια Πληροφορικής των σχολείων. Σημείωσε, ότι ήδη στο  συγκεκριμένο σχολείο υπήρχε ένα Εργαστήριο από το 2004, όπου λόγω παλαιότητας δεν μπορούσε να γίνει, όπως έπρεπε, το μάθημα.   «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, ώστε  να καταφέρουμε, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα σχολεία να είμαστε πιο αποτελεσματικοί όσον αφορά την ποιότητα των μαθημάτων είτε αυτό είναι το μάθημα της Πληροφορικής είτε οποιοδήποτε άλλο μάθημα», υπογράμμισε η κα Αρβανίτου.

Ο Καθηγητής Πληροφορικής του 1ου  Γυμνασίου Νέου Φαλήρου κ.  Λουκιανός Απέργης, σε δήλωσή του ανέφερε,  ότι τα μηχανήματα του παλιού Εργαστηρίου Πληροφορικής είχαν φτάσει σε κατάσταση που δεν μπορούσαν πλέον να αποδώσουν και ότι ο Δήμαρχος μέσω της Σχολικής Επιτροπής χρηματοδότησε το σχολείο και αγόρασαν καινούργια μηχανήματα, προκειμένου τα παιδιά να έχουν μια όσον τον δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση.

Διαβάστηκε 1457 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων